Siirry sisältöön

Lähiruokaa – Sydämellä

Joukkoruokailulla on suuri merkitys suomalaisessa ruokakulttuurissa terveyden edistäjänä. Pienillä arjen ruokavalinnoilla voidaan vaikuttaa sekä omaan, että lasten hyvinvointiin. Lapsi saa ensimmäisen ruokailun mallin vanhemmiltaan.

Päiväkodeissa ja kouluissa kaikki aikuiset osallistuvat lasten ravitsemus- ja tapakasvatukseen ohjaamalla, opastamalla ja näyttämällä esimerkkiä. Myös työpaikkaruokailussa voidaan ohjata asiakasta terveellisiin ruokatottumuksiin. Hyvä ravitsemuslaatu tarkoittaa rasvan, suolan ja kuidun määrän sekä rasvan laadun huomioimista ateriaa koostettaessa. Maistuva ateria varmistetaan käyttämällä laadukkaita raaka-aineita, jotka valmistetaan asiakkaalle huolella ja ammattitaidolla. Malliateria ohjaa joukkoruokailussa valitsemaan aterian osat oikein. Terveelliset ruokavalinnat auttavat pärjäämään läpi elämän.

Joukkoruokailu voi parhaimmillaan edistää myös paikallista ruokakulttuuria ja alkutuotantoa hyödyntämällä oman alueen raaka-aineita. Tuotteiden jäljitettävyys ja käyttöturvallisuus yhdistettynä aitoihin suomalaisiin makuihin ovat tärkeitä perusteita elintarvikkeiden valinnassa.

Siksi tarjoamme sinulle Lähiruokaa – Sydämellä 

Vieremän ruokapalvelu

Ruokapalveluista vastaa ruokapalvelupäällikkö.

Maksuton välipala kevätlukukaudella 2025

Esi- ja perusopetuksen oppilaiden sekä lukiolaisten maksullinen välipalakäytäntö muuttuu maksuttomaksi 7.1.2025 alkaen. Muutos toteutetaan aluksi kokeiluna kevätlukukauden 2025 loppuun saakka. Maksutonta välipalaa tarjotaan jokaisena koulupäivänä, iltapäivisin.

Välipalan sisältö muutetaan vastaamaan uusia ravitsemussuosituksia (hedelmä/juures/vihannes, näkkäri, levite ja rasvaton maito). Muutoksella haetaan suurempaa käyttäjäkuntaa ja helpotusta koululaisten iltapäivän väsymykseen.

Juliste terveellisestä ateriarytmistä. Kuvassa paprikoita, porkkanoita ja tomaatteja.
Koulun ruokala Paussin pöydillä Suomen lippuja, kynttilöitä ja sinivalkoiset liinat
Kirkonkylän koulun ruokala