Siirry sisältöön

Vieremän kotiseutumuseo ja hevosajoneuvomuseo on avoinna kesäisin ja muulloin sopimuksen mukaan. Museo esittelee monipuolisesti savottahistoriaa ja hevosajoneuvoja.

Kunnan kulttuuritoimeen voi hakeutua alan harjoitteluun. Voit myös tarjota ohjelmapalvelujasi kulttuuritoimen ostettavaksi.

Musiikin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta Vieremällä järjestää Ylä-Savon musiikkiopisto. Opiston päätoimipiste on Iisalmen kulttuurikeskuksessa.

Luova tila on kaikille kuntalaisille avoin omatoimitila, jossa on käytössä bänditila ja kuvataidetila perustarvikkeineen luovaan tekemiseen yksin tai porukalla. Avaimet saat kirjastosta ja varaukset tehdään sähköiseen kalenteriin.

Ylä-Savo kutsuu kulttuurimatkailureiteille seikkailemaan ja rentoutumaan! Ylä-Savon kulttuurimatkailureiteillä on kohteita Vieremällä.

Kaikukortti on tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville suunnattu kortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuri- ja liikuntakohteisiin.

Pohjois-Savon kulttuuristrategiassa ilmaistaan kulttuuri- ja taidetoimijoiden yhteinen tahtotila ja esitetään keinoja, joilla kulttuurialaa halutaan edistää maakunnassa. Se viitoittaa suuntaa entistä paremmalle tulevaisuudelle.

Vapaa-aikatoimen kulttuuripalkinto myönnetään vieremäläiselle yhteisölle, ryhmälle tai yksityiselle henkilölle. Vuosittain kulttuuripalkintoa myönnettäessä otetaan huomioon kulttuurin eri osa-alueet.

Kulttuuripalvelut

Vieremän kunnan kulttuuritoimi tarjoaa mahdollisuuden tutustua monipuolisesti erilaisiin kulttuurin lajeihin Vieremällä.

Vieremän kunta tunnetaan vahvana kulttuuripitäjänä. Kunnan kulttuuripalvelujen tuottajina toimivat mm. kansalaisopisto, kirjasto, liikuntatoimi, hyvinvointi- ja nuorisopalvelut.
Kulttuuripalvelut tarjoavat mahdollisuuden eri-ikäisille kuntalaisille tutustua monipuolisesti erilaisiin kulttuurin lajeihin. Kuntalaisille järjestetään yhdessä eri järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten kanssa tapahtumia, kulttuuritilaisuuksia, näyttelyitä, kurssitoimintaa ja retkiä.

Toimi näin

Voit tutustua ajankohtaiseen kulttuuritarjontaan kunnan verkkosivuilla tapahtumat-osiossa.

Kansalaisopiston rehtori

Vieremän kunnan kansalaisopiston toiminnasta ja kursseista sekä kunnan kulttuuriasioista vastaa kansalaisopiston rehtori.

Vieremän uusi tapahtumakalenteri

Lisää tapahtuma uuteen tapahtumakalenteriin siirtymällä sivustolle https://tapahtumat.iisalmijatienoot.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) ja klikkaamalla sivun oikean yläkulman Lisää-linkkiä.