Siirry sisältöön

Vieremän kotiseutumuseo ja hevosajoneuvomuseo on avoinna kesäisin ja muulloin sopimuksen mukaan. Museo esittelee monipuolisesti savottahistoriaa ja hevosajoneuvoja.

Kunnan kulttuuritoimeen voi hakeutua alan harjoitteluun. Voit myös tarjota ohjelmapalvelujasi kulttuuritoimen ostettavaksi.

Musiikin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta Vieremällä järjestää Ylä-Savon musiikkiopisto. Opiston päätoimipiste on Iisalmen kulttuurikeskuksessa.

Luova tila on kaikille kuntalaisille avoin omatoimitila, jossa on käytössä bänditila ja kuvataidetila perustarvikkeineen luovaan tekemiseen yksin tai porukalla. Avaimet saat kirjastosta ja varaukset tehdään sähköiseen kalenteriin.

Ylä-Savo kutsuu kulttuurimatkailureiteille seikkailemaan ja rentoutumaan! Ylä-Savon kulttuurimatkailureiteillä on kohteita Vieremällä.

Kaikukortti on tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville suunnattu kortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuri- ja liikuntakohteisiin.

Pohjois-Savon kulttuuristrategiassa ilmaistaan kulttuuri- ja taidetoimijoiden yhteinen tahtotila ja esitetään keinoja, joilla kulttuurialaa halutaan edistää maakunnassa. Se viitoittaa suuntaa entistä paremmalle tulevaisuudelle.

Vapaa-aikatoimen kulttuuripalkinto myönnetään vieremäläiselle yhteisölle, ryhmälle tai yksityiselle henkilölle. Vuosittain kulttuuripalkintoa myönnettäessä otetaan huomioon kulttuurin eri osa-alueet.

Kulttuuripalvelut

Vieremän kunnan kulttuuritoimi tarjoaa mahdollisuuden tutustua monipuolisesti erilaisiin kulttuurin lajeihin Vieremällä.

Vieremän kunta tunnetaan vahvana kulttuuripitäjänä. Kunnan kulttuuripalvelujen tuottajina toimivat mm. kansalaisopisto, kirjasto, liikuntatoimi, hyvinvointi- ja nuorisopalvelut.
Kulttuuripalvelut tarjoavat mahdollisuuden eri-ikäisille kuntalaisille tutustua monipuolisesti erilaisiin kulttuurin lajeihin. Kuntalaisille järjestetään yhdessä eri järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten kanssa tapahtumia, kulttuuritilaisuuksia, näyttelyitä, kurssitoimintaa ja retkiä.

Toimi näin

Voit tutustua ajankohtaiseen kulttuuritarjontaan kunnan verkkosivuilla tapahtumat-osiossa.

Kansalaisopiston rehtori

Vieremän kunnan kansalaisopiston toiminnasta ja kursseista sekä kunnan kulttuuriasioista vastaa kansalaisopiston rehtori.

Iisalmen kameraseuran juhlanäyttely

01.2.2024 – 28.2.2024
kirjasto
Sari Hakala on Iisalmessa asuva kuvataiteilija, vapaa kirjoittaja ja kulttuurin sekatyöläinen. Keikkakuvia on vuonna 2021 livekeikalla alkunsa saanut maalaussarja. Hakala dokumentoi todellisuutta valikoiden, keskittyen tunnelmiin, hetkiin ja väriin. Maalaukset ovat pääosin nopeita luonnoksia kesiltä 2021-2023. Keikkapaikkoina mm. Vieremä, Iisalmi, Lahti ja Kuusamo. Keikkakuvia -taidenäyttely avataan Vieremällä Kirjasto-liven merkeissä pe 1.3. klo 18-20. Avajaisissa esiintyy Parkanon Tulikukko. Vapaa pääsy. Parkanon Tulikukko (Nyrkkitappelun Hepe) soittaa itsetehtyjä suomalaisia pop-kappaleitaan, joiden aiheet pyörivät lähinnä auringonnousuissa, pyöräilemisessä ja kesäkuukausissa. Parkanon Tulikukko on julkaissut useita singlejä, ja ensimmäinen albumi “Heikki Juhanin lauluvihkosta…” tuli ulos viime syksynä. Levyn jatko-osa ilmestyy maaliskuussa 2024. Avajaisissa Sari Hakala live-maalaa Parkanon Tulikukon keikkaa. Näyttely on avoinna 1.3.-14.4.2024 kirjaston aukioloaikoina

Sari Hakala: Keikkakuvia -taidenäyttely

01.3.2024 18:00 – 14.4.2024
kirjasto

Kirjasto-live: Parkanon Tulikukko

01.3.2024 18:00 – 01.3.2024 20:00
kirjasto

Vieremän uusi tapahtumakalenteri

Lisää tapahtuma uuteen tapahtumakalenteriin siirtymällä sivustolle https://tapahtumat.iisalmijatienoot.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) ja klikkaamalla sivun oikean yläkulman Lisää-linkkiä.