Siirry sisältöön

Ympäristö- ja terveysvalvontapalveluiden tavoitteena on turvata terveellinen ja viihtyisä sekä luonnontaloudellisesti kestävä ja monipuolinen ympäristö.

Ympäristöterveyspalveluiden tavoitteena on turvata terveellinen ja viihtyisä sekä luonnontaloudellisesti kestävä ja monimuotoinen ympäristö.

Kaikkien asuinkiinteistöjen ja loma-asuntojen on liityttävä järjestettyyn jätteenkuljetukseen niin taajama- kuin haja-asutusalueillakin. Järjestetty jätteenkuljetus koskee hyötykäyttökelvotonta yhdyskuntajätettä. Vieremällä jokainen kiinteistö saa itse kilpailuttaa oman jätteenkuljetusfirmansa.

Hyötykäyttökelpoiset jätteet viedään itse niille varattuihin keräyspisteisiin.

Eläinsuojeluvalvontaa hoitaa valvontaeläinlääkäri sekä ympäristöterveystarkastaja. Eläinsuojelutarkastuksia tehdään eläintenpitopaikoissa, mikäli on aihetta epäillä, että eläimiä pidetään eläinsuojelusäännösten vastaisesti. Tarkastuksia tehdään maatiloilla myös arvontojen perusteella (ns. EU:n eläinsuojelutarkastukset).

Vieremän eläinlääkintähuolto Vieremällä on kahden eläinlääkärin yhteisvastaanotto. Vastaanotto sijaitsee osoitteessa Petterintie 2, Vieremä. Päivystys Eläinlääkäripäivystys …

Kiuruveden Löytölä vastaa irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien, kissojen ja muiden pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisestä hoidosta Vieremän kunnan alueella. Eläimiä voidaan vastaanottaa yksityisiltä ihmisiltä nimi- ja osoitetietoja vastaan, poliisilta sekä suoraan kunnalta.