Siirry sisältöön

Opistossa on tarjolla vuosittain lähes 100 kurssia. Valittavana on kursseja muun muassa musiikkiin, näyttämötaiteisiin, kuvataiteisiin, liikuntaan ja tanssiin sekä kädentaitoihin liittyen.

Vieremän kansalaisopiston hanketoiminnalla tuetaan opiston perustehtävää sekä laadukkaan opetuksen ja koulutuksen tuottamista toiminta-alueen opiskelijoille.

Kokeile rohkeasti uutta – meiltä löytyy jokaiselle jotakin. Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan, harrastamaan, luennoille, konsertteihin ja näyttelyihin kanssamme.

Kansalaisopisto

Vieremän kansalaisopisto tarjoaa laajasti eri kursseja aina vauvasta vaariin.

Vieremän kansalaisopisto on kaikille avoin oppilaitos, jossa voi oppia uusia tietoja ja taitoja ikään katsomatta. Kansalaisopiston kurssitarjonta vaihtelee hieman vuosittain, mutta joka vuosi tarjonnasta löytyy taideaineita, kielen opiskelua, liikuntaa ja musiikkia. Vieremän kansalaisopiston opinto-ohjelma ilmestyy syksyisin ja se saapuu postin jakelun mukana jokaiseen vieremäläiseen kotitalouteen. Opinto-ohjelma löytyy myös opiston internetsivuilta. Opintovuosi jakautuu sekä syys- että kevätlukukauteen. Tarkemmat tiedot kursseille ilmoittautumisista ja maksuista löytyvät opinto-ohjelmasta ja opiston internetsivuilta.

Kurssien lisäksi kansalaisopisto järjestää vuosittain kaikille avoimia ja maksuttomia yleisöluentoja erilaisista aiheista.

Toimi näin

Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu yleensä syksyisin ennen opintokauden alkua. Ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti internetin kautta. Tarkemmat tiedot löydät opinto-ohjelmasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kansalaisopiston rehtori

Vieremän kunnan kansalaisopiston toiminnasta ja kursseista sekä kunnan kulttuuriasioista vastaa kansalaisopiston rehtori.

Kansalaisopiston saavutettavuusseloste

Liitteenä oleva saavutettavuusseloste koskee palvelua uusi.opistopalvelut.fi/vierema/ ja on laadittu/päivitetty 8.11.2023. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Vieremän kunnan ostolaskudata vuodelta 2023 on julkaistu

Vieremän kunta on julkaissut vuoden 2023 ostolaskudatansa Avoindata.fi -sivustolla.

Vieremän taajamaan rakentuu maisemareitti kesän aikana

Vieremän taajamaan rakentuu kesän aikana maisemareitti, jonka aloituspaikkana on tori. Torille tulee reittitaulu, josta reitin kohteisiin voi tutustua.