Siirry sisältöön

Opistossa on tarjolla vuosittain lähes 100 kurssia. Valittavana on kursseja muun muassa musiikkiin, näyttämötaiteisiin, kuvataiteisiin, liikuntaan ja tanssiin sekä kädentaitoihin liittyen.

Vieremän kansalaisopiston hanketoiminnalla tuetaan opiston perustehtävää sekä laadukkaan opetuksen ja koulutuksen tuottamista toiminta-alueen opiskelijoille.

Kokeile rohkeasti uutta – meiltä löytyy jokaiselle jotakin. Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan, harrastamaan, luennoille, konsertteihin ja näyttelyihin kanssamme.

Kansalaisopisto

Vieremän kansalaisopisto tarjoaa laajasti eri kursseja aina vauvasta vaariin.

Vieremän kansalaisopisto on kaikille avoin oppilaitos, jossa voi oppia uusia tietoja ja taitoja ikään katsomatta. Kansalaisopiston kurssitarjonta vaihtelee hieman vuosittain, mutta joka vuosi tarjonnasta löytyy taideaineita, kielen opiskelua, liikuntaa ja musiikkia. Vieremän kansalaisopiston opinto-ohjelma ilmestyy syksyisin ja se saapuu postin jakelun mukana jokaiseen vieremäläiseen kotitalouteen. Opinto-ohjelma löytyy myös opiston internetsivuilta. Opintovuosi jakautuu sekä syys- että kevätlukukauteen. Tarkemmat tiedot kursseille ilmoittautumisista ja maksuista löytyvät opinto-ohjelmasta ja opiston internetsivuilta.

Kurssien lisäksi kansalaisopisto järjestää vuosittain kaikille avoimia ja maksuttomia yleisöluentoja erilaisista aiheista.

Toimi näin

Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu yleensä syksyisin ennen opintokauden alkua. Ilmoittautuminen tapahtuu ensisijaisesti internetin kautta. Tarkemmat tiedot löydät opinto-ohjelmasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kansalaisopiston rehtori

Vieremän kunnan kansalaisopiston toiminnasta ja kursseista sekä kunnan kulttuuriasioista vastaa kansalaisopiston rehtori.

Kansalaisopiston saavutettavuusseloste

Liitteenä oleva saavutettavuusseloste koskee palvelua uusi.opistopalvelut.fi/vierema/ ja on laadittu/päivitetty 8.11.2023. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Sari Hakala on Iisalmessa asuva kuvataiteilija, vapaa kirjoittaja ja kulttuurin sekatyöläinen. Keikkakuvia on vuonna 2021 livekeikalla alkunsa saanut maalaussarja. Hakala dokumentoi todellisuutta valikoiden, keskittyen tunnelmiin, hetkiin ja väriin. Maalaukset ovat pääosin nopeita luonnoksia kesiltä 2021-2023. Keikkapaikkoina mm. Vieremä, Iisalmi, Lahti ja Kuusamo. Keikkakuvia -taidenäyttely avataan Vieremällä Kirjasto-liven merkeissä pe 1.3. klo 18-20. Avajaisissa esiintyy Parkanon Tulikukko. Vapaa pääsy. Parkanon Tulikukko (Nyrkkitappelun Hepe) soittaa itsetehtyjä suomalaisia pop-kappaleitaan, joiden aiheet pyörivät lähinnä auringonnousuissa, pyöräilemisessä ja kesäkuukausissa. Parkanon Tulikukko on julkaissut useita singlejä, ja ensimmäinen albumi “Heikki Juhanin lauluvihkosta…” tuli ulos viime syksynä. Levyn jatko-osa ilmestyy maaliskuussa 2024. Avajaisissa Sari Hakala live-maalaa Parkanon Tulikukon keikkaa. Näyttely on avoinna 1.3.-14.4.2024 kirjaston aukioloaikoina

Sari Hakala: Keikkakuvia -taidenäyttely

01.3.2024 18:00 – 14.4.2024
kirjasto

Liisan huivitus 8.3.2024

08.3.2024 12:00 – 08.3.2024 14:00
Matin ja Liisan patsas, Vieremän kunnankirjasto

Ulkoilupäivä

09.3.2024 11:00 – 09.3.2024 14:00
Linnaharjun kota ja Tapiola, Nissilän seurantalo

Lähipalvelukävely 12.3.2024

Vieremän kunta kutsuu hyvinvointialueen päättäjät ja valmistelijat sekä seutukunnan asukkaat lähipalvelukävelylle Vieremältä suunniteltuun uuteen lähipalvelupisteeseen Iisalmeen.

Kuntosali suljettu tapahtuman vuoksi lauantaina 2.3. klo 16-21

Kuntosali suljetaan Savo Volleyn pelin ajaksi.

Hyvän mielen hiihtoloma omalla kylällä

Hyvän mielen hiihtoloma tarjoaa kivaa tekemistä omalla kylällä koko perheelle!

Laturetkiä Pohjois-Savossa

Viihdytkö ladulla? Oletko osallistunut lähikuntiemme järjestämiin laturetkitapahtumiin?