Siirry sisältöön

Tervetuloa kirjastoon! Kirjastokortin ja omatoimikirjaston sekä e-aineistojen käyttöön tarvittavan pin-koodin saat kirjaston asiakaspalvelusta. Alle 15-vuotias tarvitsee kirjastokorttia varten huoltajan kirjallisen suostumuksen.

Monipuolinen kokoelma ja e-aineistot käytössäsi kirjastokortilla ja pin-koodilla.

Kirjastoon ovat tervetulleita kaiken ikäiset. Satunurkassa on mukava istahtaa "Piilosleikkihetki" -maalauksen maailmaan ja nuorten nurkka ja kotoisat lukusopet tarjoavat mukavia oleskelutiloja lukemiseen ja ajanviettämiseen. Kirjastosta löytyy jokaiselle mieleistä lukemista ja tekemistä.

Tiedonhaku, e-aineistot, omat lainat ja varaukset ovat saatavilla verkkokirjaston kautta ympäri vuorokauden.
Kirjasto tarjoaa käyttöön erilaisia tiloja taiteeseen, tapahtumiin ja kokoontumisiin.

Kirjastoauto palvelee kuntalaisia erityisesti haja-asutusalueilla. Virkku liikennöi vakioreitin parillisilla viikoilla. Ilmoita oma pysäkkisi, niin saat kirjastopalvelut kotiovellesi. Nähdään pysäkillä!

Library offers stories, knowledge and activities for everyone.

Vieremän kunnankirjasto

maanantai–tiistai 12:00–18:00
keskiviikko–torstai 10:00–16:00
perjantai 10:00–15:00

maanantai–sunnuntai 07:00–21:00

Kirjaston on suljettu arkipyhinä ja aattoina kirjasto on avoinna klo 10-15. Omatoimikirjasto on avoinna joka päivä klo 7-21 (myös pyhinä).

Kirjaston asiakaspalvelu on suljettu henkilökunnan kehittämispäivänä 12.1.2024. Omatoimikirjasto on avoinna normaalisti klo 7-21.

Omatoimikirjasto on suljettu presidentinvaalien ajan 17.-28.1.2024

Kirjastopalvelut

Vieremän kunnankirjasto palvelee osana Rutakko-kirjastoverkkoa erilaisissa tiedontarpeissa, edistää lukemista ja monilukutaitoa ja luo edellytyksiä lukemiseen ja harrastamiseen. Kirjasto tarjoaa käyttöön monipuolisen kokoelman, tilat, ajanmukaiset tiedonhakumenetelmät ja -välineet sekä henkilökunnan asiantuntemuksen ja osaamisen. Asiakaspalveluaikojen lisäksi kirjastossa voi asioida omatoimisesti. Omatoimikirjastoon kirjaudutaan kirjastokortilla ja PIN-koodilla. PIN-koodin saa kirjaston asiakaspalvelusta.

Kirjallisuuden lisäksi kokoelmassa on sanoma- ja aikakauslehtiä, av-aineistoa: musiikkia, elokuvia ja pelejä, välineitä: soittimia, liikuntavälineitä ja lasten ja nuorten harrastusvälineitä. Lisäksi käytettävissä on monipuolinen e-aineisto: äänikirjat, e-kirjat, e-sanoma- ja e-aikakauslehdet, elokuva- ja musiikkipalvelut. Mikäli jotain ei löydy kirjaston kokoelmasta, voi aineistoa tilata seutuvarauksena Rutakko-kirjastoista tai kaukolainana valtakunnallisesti. Verkko- ja mobiilikirjastossa voi uusia lainoja ja tehdä varauksia sekä käyttää mobiilikirjastokorttia.

Kirjasto tarjoaa tilat lukemiseen, taidenäyttelyihin, kokouksiin, etätyöhön ja ajanviettämiseen. Kirjastossa ovat käytettävissä asiakaskoneet ja tulostin, digitointi-/pelipiste ja WiFi.

Kirjastokortin ja pin-koodin saa kirjaston asiakaspalvelusta. Henkilöllisyys toditettava. Kirjastokortin käyttäjä sitoutuu kirjaston käyttösääntöihin ja kirjastokorttia voi käyttää kaikissa Rutakko-kirjastoissa. Alle 15-vuotiailta kirjastokorttiin vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus. Huoltaja vastaa alle 18-vuotiaan lainoista. Päiväkodeille, kouluille ja muille yhteisöille kirjastokortti tehdään täysi-ikäisen takaajan suostumuksella.

Omatoimikirjasto

Vieremän kirjastossa on myös mahdollisuus asioida asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Omatoimikirjasto tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakkaat voivat käyttää kirjastoa myös silloin kun henkilökunta ei ole paikalla.

Omatoimikirjastossa voit lainata tai palauttaa kirjoja omatoimipäätteellä, käyttää asiakaspäätteitä, sekä viettää aikaa kirjaston tiloissa.

Käyttääksesi omatoimikirjastoa, tulee sinulla olla kirjastokortti ja henkilökohtainen tunnusluku. Kortti on henkilökohtainen ja toimii kulkukorttina omatoimiaikoina (7 – 21). Kirjastokortin ja tunnusluvun saa Rutakko – kirjastoista. Hakeaksesi kirjastokorttia tulee sinun esittää voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Kirjastokorttiin yhdistettävän tunnusluvun saa kirjaston asiakaspalvelusta ilmaiseksi.

Vieremällä tapahtuu

Sari Hakala on Iisalmessa asuva kuvataiteilija, vapaa kirjoittaja ja kulttuurin sekatyöläinen. Keikkakuvia on vuonna 2021 livekeikalla alkunsa saanut maalaussarja. Hakala dokumentoi todellisuutta valikoiden, keskittyen tunnelmiin, hetkiin ja väriin. Maalaukset ovat pääosin nopeita luonnoksia kesiltä 2021-2023. Keikkapaikkoina mm. Vieremä, Iisalmi, Lahti ja Kuusamo. Keikkakuvia -taidenäyttely avataan Vieremällä Kirjasto-liven merkeissä pe 1.3. klo 18-20. Avajaisissa esiintyy Parkanon Tulikukko. Vapaa pääsy. Parkanon Tulikukko (Nyrkkitappelun Hepe) soittaa itsetehtyjä suomalaisia pop-kappaleitaan, joiden aiheet pyörivät lähinnä auringonnousuissa, pyöräilemisessä ja kesäkuukausissa. Parkanon Tulikukko on julkaissut useita singlejä, ja ensimmäinen albumi “Heikki Juhanin lauluvihkosta…” tuli ulos viime syksynä. Levyn jatko-osa ilmestyy maaliskuussa 2024. Avajaisissa Sari Hakala live-maalaa Parkanon Tulikukon keikkaa. Näyttely on avoinna 1.3.-14.4.2024 kirjaston aukioloaikoina

Sari Hakala: Keikkakuvia -taidenäyttely

01.3.2024 18:00 – 14.4.2024
kirjasto

Liisan huivitus 8.3.2024

08.3.2024 12:00 – 08.3.2024 14:00
Matin ja Liisan patsas, Vieremän kunnankirjasto

Ulkoilupäivä

09.3.2024 11:00 – 09.3.2024 14:00
Linnaharjun kota ja Tapiola, Nissilän seurantalo

Lähipalvelukävely 12.3.2024

Vieremän kunta kutsuu hyvinvointialueen päättäjät ja valmistelijat sekä seutukunnan asukkaat lähipalvelukävelylle Vieremältä suunniteltuun uuteen lähipalvelupisteeseen Iisalmeen.

Kuntosali suljettu tapahtuman vuoksi lauantaina 2.3. klo 16-21

Kuntosali suljetaan Savo Volleyn pelin ajaksi.

Hyvän mielen hiihtoloma omalla kylällä

Hyvän mielen hiihtoloma tarjoaa kivaa tekemistä omalla kylällä koko perheelle!

Laturetkiä Pohjois-Savossa

Viihdytkö ladulla? Oletko osallistunut lähikuntiemme järjestämiin laturetkitapahtumiin?