Siirry sisältöön

Tervetuloa kirjastoon! Kirjastokortin ja omatoimikirjaston sekä e-aineistojen käyttöön tarvittavan pin-koodin saat kirjaston asiakaspalvelusta. Alle 15-vuotias tarvitsee kirjastokorttia varten huoltajan kirjallisen suostumuksen.

Monipuolinen kokoelma ja e-aineistot käytössäsi kirjastokortilla ja pin-koodilla.

Tervetuloa kirjastoon, isot ja pienet! Kirjastossa voit lukea tai viettää aikaa mukavasti vaikka värikkäässä Satunurkassa tai kivoissa lukusopisssa.

Tiedonhaku, e-aineistot, omat lainat ja varaukset ovat saatavilla verkkokirjaston kautta ympäri vuorokauden.
Kirjasto tarjoaa käyttöön erilaisia tiloja taiteeseen, tapahtumiin ja kokoontumisiin.

Ilmoita oma tai kyläsi pysäkki, niin saat kirjastopalvelut lähellesi. Vieremän kirjaston liikkuvat palvelut tuovat kirjat vaikka kotiovellesi. Nähdään pysäkillä!

Library offers stories, knowledge and activities for everyone.

Vieremän kunnankirjasto

maanantai–tiistai 12:00–18:00
keskiviikko–torstai 10:00–16:00
perjantai 10:00–15:00

maanantai–sunnuntai 07:00–21:00

Kirjaston on suljettu arkipyhinä ja aattoina kirjasto on avoinna klo 10-15. Omatoimikirjasto on avoinna joka päivä klo 7-21, myös pyhinä.

! Kirjasto toimii äänestyspaikkana. Omatoimikirjasto on suljettu vaalien aikana.

Kirjastopalvelut

Vieremän kunnankirjasto palvelee osana Rutakko-kirjastoverkkoa erilaisissa tiedontarpeissa, edistää lukemista ja monilukutaitoa ja luo edellytyksiä lukemiseen ja harrastamiseen. Kirjasto tarjoaa käyttöön monipuolisen kokoelman, tilat, ajanmukaiset tiedonhakumenetelmät ja -välineet sekä henkilökunnan asiantuntemuksen ja osaamisen. Kirjasto tarjoaa tilat lukemiseen, taidenäyttelyihin, kokouksiin, etätyöhön ja ajanviettämiseen. Kirjastossa ovat käytettävissä asiakaskoneet ja tulostin, digitointi-/pelipiste ja WiFi. Asiakaspalveluaikojen lisäksi kirjastossa voi asioida omatoimisesti. Omatoimikirjastoon kirjaudutaan kirjastokortilla ja PIN-koodilla. PIN-koodin saa kirjaston asiakaspalvelusta. Kirjaston liikkuvat palvelut tuovat kirjat kotiovelle saakka ja kirjaston kotipalvelu palvelee asiakkaita, jotka eivät pääse jostain syystä asioimaan kirjastoon.

Kirjallisuuden lisäksi kokoelmassa on sanoma- ja aikakauslehtiä, av-aineistoa: musiikkia, elokuvia ja pelejä, välineitä: soittimia, liikuntavälineitä sekä lasten ja nuorten harrastusvälineitä. Lisäksi käytettävissä on monipuolinen e-aineisto: äänikirjat, e-kirjat, e-sanoma- ja e-aikakauslehdet sekä elokuva- ja musiikkipalvelut. Mikäli jotain ei löydy kirjaston kokoelmasta, voi aineistoa tilata seutuvarauksena Rutakko-kirjastoista tai kaukolainana valtakunnallisesti. Verkko- ja mobiilikirjastossa voi uusia lainoja ja tehdä varauksia sekä käyttää mobiilikirjastokorttia.

Kirjastokortin ja pin-koodin saa kirjaston asiakaspalvelusta. Henkilöllisyys todistettava. Kirjastokortin käyttäjä sitoutuu kirjaston käyttösääntöihin ja kirjastokorttia voi käyttää kaikissa Rutakko-kirjastoissa. Alle 15-vuotiailta kirjastokorttiin vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus. Huoltaja vastaa alle 18-vuotiaan kirjastonkäytöstä. Päiväkodeille, kouluille ja muille yhteisöille kirjastokortti tehdään täysi-ikäisen takaajan suostumuksella.

Omatoimikirjasto

Omatoimikirjastossa voi asioida asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Omatoimikirjastossa asiakkaiden käytettävissä ovat kirjaston tilat sekä varausten nouto, lainaus ja palautus automaatilla.

Käyttääksesi omatoimikirjastoa, tulee sinulla olla kirjastokortti ja pin-koodi. Kirjastokortin ja pin-koodin saa Rutakko-kirjastoista asiakaspalvelusta maksutta. Hakeaksesi kirjastokorttia tulee sinun esittää voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Omatoimikirjastoa voivat käyttää kaikki, joilla on kirjastokortti sekä kirjautumiseen vaadittava pin-koodi. Alle 18 -vuotiaiden omatoimikirjaston käytöstä ja opastuksesta vastaa huoltaja. Jokainen käyttäjä kirjautuu omatoimikirjastoon omilla tunnuksillaan, ei samalla oven avauksella. Perheenjäsenet voivat kirjautua yhdellä kirjautumiskerralla. Sivullisia ei saa päästää omatoimikirjastoon. Jokainen käyttäjä on velvollinen huolehtimaan kirjaston siisteydestä, turvallisuudesta ja viihtyvyydestä. Omatoimikirjaston käyttäjä sitoutuu kirjaston käyttösääntöihin ja käyttö voidaan tarvittaessa kieltää epäasiallisen käytöksen perusteella.

Puhtia portaista ti 23.7. klo 17-18

Vauhdikkaat treenit Kertun kuntoportailla sisältävät lämmittelyn, harjoitteet ja loppuvenyttelyn. Tervetuloa mukaan!

YMPÄRI PYÖREE-tapahtuma koko perheelle lauantaina 10.8. klo 9-15

Kuntoilua, ulkoilua, ohjelmaa koko perheelle. Tervetuloa mukaan viihtymään!

Vieremän jäteaseman heinäkuun aukioloajat

Vieremän jäteasema on avoinna heinäkuussa maanantaisin klo 13.00-18.00 ja torstaisin klo 9.00-14.00
Lisäksi avoinna myös lauantaina 20.7. klo 15.00-17.00

Museolla tapahtuu heinä- ja elokuussa

Kotiseutumuseolla riittää kesän aikana puuhaa koko perheelle.