Siirry sisältöön

Ylä-Savon kuntien yhteinen maahanmuutto- ja pakolaispalveluyksikkö järjestää niin pakolaisten kuin myös työn, perhesiteen ja opiskelun perusteella muuttaneiden vastaanoton ja kotouttamisen palvelut. Yhteistyötä tehdään viranomaisten, oppilaitosten sekä järjestöjen kanssa.

Vieremän kunta ostaa kansainvälisyys- ja maahanmuuttopalveluita Iisalmen kaupungilta.
Lisätietoa maahanmuutto- ja pakolaispalveluista löydät Iisalmen kaupungin verkkosivuilta.

Toimi näin

Kotoutumiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Maahanmuutto- ja pakolaispalveluiden toimistoon. Yksikkö auttaa esimerkiksi lupa- ja työllisyysasioissa sekä tarjoaa tuki- ja palveluohjausta.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Kansainvälisyyspalveluiden palvelupiste

Me maahanmuuton, kotoutumisen ja kansainvälistymisen asiantuntijat autamme niin työnhakijoita kuin työnantajia. Käytämme tarvittaessa tulkkipalveluita helpottamaan asiointiasi.

Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja vapaaehtoisia.

Palveluajat

Avoinna
maanantai–perjantai 09:00–11:00, 12:00–15:00

Puhelin

Verkkosivut