Siirry sisältöön

Vinkit majoitukseen ja ruokailuun Vieremällä.

Tutustu Vieremän luontoon, kulttuuriin ja liikuntapaikkoihin.

Rientolan talolla on pitkä historia Vieremän kunnassa lähinnä konsertti- ja tanssipaikkana. Nyt vanhan rakennuksen tilalle on noussut uusi Rientola.

Ravihevosurheilu elää vahvana Vieremällä. Vieremän luonnon kaunis kesäravirata on Suomen johtavia kesäratoja.

Tutustu Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Sonkajärven sekä Vieremän matkailu-, kulttuuri- ja elämyspalveluihin.

Ylä-Savon karttapalvelussa on kartta- ja paikkatietoaineistoja koko kunnan alueelta.

Vieremä tarjoaa matkailijalle kauniita maisemia ja rauhallista luontoa. Luonnon ohella myös kulttuuri elää vahvana Vieremällä. Vieremällä ovat syntyneet mm. taiteilija Eva Ryynänen ja kirjailija Kauppis-Heikki. Kirjailija Juhani Ahon jalanjälkiin voi tutustua Kyrönniemen Hiljaisuuden keskuksessa.

Myös urheilukulttuuri on Vieremällä vahvaa. Iivon Areena on nimetty olympiavoittaja Iivo Niskasen mukaan. Areenalla on mahdollista yleisurheilla monipuolisesti ja talvisin areenaa kiertävät ladut ja kesäisin frisbeegolfrata.

Vieremällä järjestetään vuoden mittaan lukuisia tapahtumia. Kesän aikana raveja saapuu seuraamaan tuhansia hevosurheilun ystäviä. Uudessa Rientolassa järjestetään huippuartistien konsertteja. Aktiivisilla kylillä tapahtuu ympäri vuoden. Teatteri elää vahvana erityisesti kesäaikaan.

Vieremällä tapahtuu

Sari Hakala on Iisalmessa asuva kuvataiteilija, vapaa kirjoittaja ja kulttuurin sekatyöläinen. Keikkakuvia on vuonna 2021 livekeikalla alkunsa saanut maalaussarja. Hakala dokumentoi todellisuutta valikoiden, keskittyen tunnelmiin, hetkiin ja väriin. Maalaukset ovat pääosin nopeita luonnoksia kesiltä 2021-2023. Keikkapaikkoina mm. Vieremä, Iisalmi, Lahti ja Kuusamo. Keikkakuvia -taidenäyttely avataan Vieremällä Kirjasto-liven merkeissä pe 1.3. klo 18-20. Avajaisissa esiintyy Parkanon Tulikukko. Vapaa pääsy. Parkanon Tulikukko (Nyrkkitappelun Hepe) soittaa itsetehtyjä suomalaisia pop-kappaleitaan, joiden aiheet pyörivät lähinnä auringonnousuissa, pyöräilemisessä ja kesäkuukausissa. Parkanon Tulikukko on julkaissut useita singlejä, ja ensimmäinen albumi “Heikki Juhanin lauluvihkosta…” tuli ulos viime syksynä. Levyn jatko-osa ilmestyy maaliskuussa 2024. Avajaisissa Sari Hakala live-maalaa Parkanon Tulikukon keikkaa. Näyttely on avoinna 1.3.-14.4.2024 kirjaston aukioloaikoina

Sari Hakala: Keikkakuvia -taidenäyttely

01.3.2024 18:00 – 14.4.2024
kirjasto

Liisan huivitus 8.3.2024

08.3.2024 12:00 – 08.3.2024 14:00
Matin ja Liisan patsas, Vieremän kunnankirjasto

Ulkoilupäivä

09.3.2024 11:00 – 09.3.2024 14:00
Linnaharjun kota ja Tapiola, Nissilän seurantalo