Siirry sisältöön

Kansalaisopisto on Suomen suurin oppilaitosmuoto. Vuosittain kursseille osallistuu 600 000 kansalaista ja opetustunteja järjestetään yli 2 miljoonaa. Vieremän kansalaisopiston kursseille osallistui vuonna 2022 yli 500 opiskelijaa ja opetustunteja järjestettiin yli 2 400. Kursseja oli tarjolla keskustaajaman lisäksi kylillä ja verkkovälitteisesti. Näin on myös lukuvuonna 2023-2024. Tarjolla on tuttuja harrastuksia ja oppiaineita, mutta joukossa on myös uutta kuten yin-jooga ja äänimaljarentoutus.

Mikä on kansalaisopiston merkitys nyt ja tulevaisuudessa? Vieremän kansalaisopisto tarjoaa kohtaamis-paikan, jossa jokainen voi kehittää omaa osaamistaan muiden kanssa. Harrastaminen tekee kaikille hyvää. Kursseilla ja tapahtumissa koet yhteisöllisyyttä ja merkityksellisyyttä, opit uutta ja koet onnistumisia yhdessä. Mieluinen harrastus auttaa palautumaan ja jaksamaan arjessa.

Kulttuuri, taide ja luova toiminta vahvistavat terveyttä ja hyvinvointia monin tavoin. Tarjolla on lähes sata kurssia lukuvuoden aikana – yhdestä illasta aina lukuvuoden mittaisiin. Kokeile rohkeasti uutta – meiltä löytyy jokaiselle jotakin. Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan, harrastamaan, luennoille, konsertteihin ja näyttelyihin kanssamme.

Terveisin, Kirsi Taipale rehtori

Kansalaisopiston rehtori Kirsi Taipale työhuoneessaan