Siirry sisältöön

Vieremän kunnan ja seurakunnan kesätyöhaku on päättynyt, ja valintoja kesätyöntekijöistä tehdään parhaillaan!

Nuorten kesätyöllistäminen

Vieremän kunta työllistää vuosittain nuoria kesätöihin kunnan eri yksiköihin sekä tukee työnantajia maksamalla kesätyötukea.

Vieremän kunnan kesätöiden hakuaikaa on aikaistettu tänä vuonna. Kunnan ja Vieremän seurakunnan kesätyöt ovat haettavissa ajalla 1.3. – 5.4.2024. Kesätyöpaikkoja on tarjolla kunnan eri toimipisteissä mm. teknisellä toimella, varhaiskasvatuksessa, kulttuuri-, vapaa-aika- ja liikuntatoimellatoimella sekä ruoka- ja siivouspalveluilla. Seurakunta tarjoaa kesätöitä hautausmaan hoitamiseen liittyvissä työtehtävissä.

Kesätyöntekijän tulee olla vieremäläinen 15 – 23 – vuotias koululainen tai opiskelija (oppilaitoksen kirjoilla ja opiskelu jatkuu syksyllä 2024), mukaan lukien kevään 2024 ylioppilaat. Kunnan ja seurakunnan työntekijät valitaan hakuajan päätyttyä. Koko työjakso kunnalla on 80 tuntia ja seurakunnalla 120 tuntia.

Kunta maksaa vieremäläisen kesätyöntekijän palkkaavalle työnantajalle kesätyötukea. Koululaisen tai opiskelijan palkkaava työnantaja saa kesätyötukea 300 euroa, kun työjakson kokonaiskesto on 120h ja palkka vähintään työehtosopimuksen mukainen. Työpaikan tulee sijaita Ylä-Savon työssäkäyntialueella (Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä). Työnantajille maksettavan kesätyötuen hakuaika on 1.3 – 31.8.2024.

Kesätöitä haetaan ensisijaisesti sähköisesti 1.3.2024 alkaen Kuntarekryn kautta. Työavain Kuntarekryyn on: VIEREMÄ-02-1-24. Kesätyöhakemukset ja –sopimukset ovat tulostettavissa myös Vieremän kunnan nettisivuilta. Ilmoitathan kesätyöhakemuksessasi, mikäli sinulla on jokin este kesällä, jonka aikana et voi olla kesätyössä (esim. rippileiri).

Kesätyötuki työnantajalle:
Työnantajille maksettavan kesätyötuen hakuaika on 1.3 – 31.8.2024. Kesätyötukea haetaan toimittamalla kesätyöntekijän kanssa tehty kesätyösopimus Vieremän kuntaan viimeistään 31.8.2024 mennessä. Tukea myönnetään työsopimusten palautusjärjestyksessä niin kauan kuin määrärahaa riittää.

Työllisyyskoordinaattori

Vieremän kunnan työllisyyspalvelut ohjaa vieremäläisiä työttömiä eri työllistymisen vaihtoehtoihin asiakkaiden yksilöllisen tarpeen ja tilanteen mukaan.
Työllisyyspalvelut ovat maksuttomia vieremäläisille työttömille. Työllisyyspalveluiden piiriin pääset ottamalla yhteyttä työllisyyskoordinaattoriin.