Siirry sisältöön

Pohjois-Savon Liikunta ja Pohjois-Savon Liitto ovat järjestäneet vuosittain Pohjois-Savon urheilugaalan, jossa palkitaan mm. pohjoissavolaisten kuntien Vuoden liikuttajat. Pohjois-Savon Urheilugaala 2024 järjestettiin Kuopion kaupunginteatterissa perjantai-iltana 26.1.2024.

Jokaisella pohjoissavolaisella kunnalla on mahdollisuus nimetä palkittavaksi tässä tilaisuudessa oman kuntansa Vuoden liikuttaja. 

Vieremän sivistyslautakunnan valinta vuoden 2023 Liikuttajaksi on: 

Ilkka Nykänen, lastenliikuntakerhon ohjaaja, Harrastamisen Suomen Malli-kerhotoiminta, Parkour-kerho. Ilkka on innostava ja kannustava kerho-ohjaaja joka saa omalla iloisella asenteellaan lapset ylittämään sekä  parkouresteitä että valitsemaan liikunnallisen harrastustoiminnan koulupäivän päätteeksi. Parkour-kerho on  kokoontunut jo useamman vuoden ajan joka tiistai liikuntahalliin ja tuntien päätteeksi salista poistuu hikisiä sekä hengästyneitä osallistujia. Ilkka opettaa parkourtaitojen lisäksi lapsia yhteisöllisyyteen ja osallistavaan toimintaan suunnittelemalla tuntien sisältöä yhdessä lasten kanssa. Vastuuta kannetaan myös välineiden käsittelystä ja  liikuntakasvatusta hiotaan huolehtimalla tilojen siisteydestä oman harrastustunnin jälkeen. Ilkan työskentelytapa kerho-ohjaajana on loistava esimerkki siitä miten liikunnalliseen elämäntapaan kasvatetaan ilon, hauskuuden, lapsen persoonaan kohdistuvan myönteisen suhtautumisen ja yhteisöllisen huolenpidon keinoin. Parkourkerhoon osallistuu viikoittain useita kymmeniä alakouluikäisiä lapsia kahdessa eri ikäryhmässä.

Ilkan parkour-harrasteryhmä on oivallinen esimerkki siitä miten liikunta voi olla luovaa ja vapaamuotoista mutta kuitenkin tavoitteellista ja fyysisiä taitoja kehittävää harrastustoimintaa.  

Vuoden Liikuttaja valintaa tehdessä on huomioitava seuraavat kriteerit: 

Palkinnon saaja voi olla esim. oman kunnan henkilö, yhdistys, yhteisö, yritys tai tapahtuma, joka on ollut vuonna 2023 merkittävä liikuttaja tai on esimerkillisesti vaikuttanut oman kunnan toiminta-alueella liikunnan ja urheilun parissa. Palkinnon saaja on voinut esimerkiksi edistää kuntalaisten, työyhteisön, yhteisönsä jäsenien tai  ympäristönsä liikunta-aktiivisuutta ja mahdollisuuksia. Perusteena voi olla pitkäaikainen toiminta tai yksittäinen  teko, jolla on huomattu olevan liikunnallista merkitystä kunnan toiminta-alueella. 

Vieremän kunnan Vuoden liikuttajina on palkittu aikaisemmin: 

2013 Anneli Makkonen 

2014 Vieremän Koitto ry 

2015 Vieremän Kylänraitti ry 

2016 Vieremän Lentopallo ry 

2017 Vieremän Peli-Haukat ry 

2018 Juha Martikainen, Terhi Huovinen, Kaisa Laitinen 

2019 Eläkeliitto Vieremän yhdistys 

2020 Alpo Martikainen, liikuntapaikkahoitaja, Vieremän kunta 

2021 Vieremän Tanssivirkut ry. 

2022 Hyvä-hanke, hyvinvoiva Vieremä, Mika Suomalainen ja Joona Hynynen, Vieremän kunta 

Vuoden Liikuttaja 2023 Ilkka Nykänen
Muut artikkelit