Siirry sisältöön
Rutakko-kirjastot päivittävät kirjastojärjestelmänsä 
  
Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakko ottaa ensimmäisenä kirjastoverkkona Suomessa käyttöön Axiell Finland Oy:n Quria -kirjastojärjestelmän. Rutakko on käyttänyt pitkään Axiellin aikaisempaa Aurora-kirjastojärjestelmää, joten uuden järjestelmän päivitys pilottihankkeena tarjoaa hyviä mahdollisuuksia uudistaa toimintaa. Quria on käytössä monissa kirjastoissa Euroopassa, mutta Suomessa yleisistä kirjastoista tällä hetkellä vain Vaasan kaupunginkirjastossa. Uudella järjestelmällä on useita teknisiä ja sisällöllisiä etuja, jotka kehittävät toimintaa sisäisestä ja kirjastoammatillisesta näkökulmasta. Tämä luo puolestaan mahdollisuuksia entistä paremmalle asiakaspalvelulle! 
Asiakkaalle uudistus näkyy ensimmäisenä uutena mobiilikirjastona, jonka ulkoasu ja toiminnallisuudet parantuvat. Uudessa sovelluksessa mm. hakutoiminnot ovat paremmat, voit hallita lainojasi ja varauksiasi, vastaanottaa ilmoituksia erääntyvistä lainoista ja varauksista sekä kirjaston tiedotteita. Sovellus mahdollistaa myös itsepalvelulainauksen ja -palautuksen, eli asiakas voi lainata ja palauttaa aineistoa omalla älylaitteellaan. Uusi maksuton mobiilisovellus tulee ladattavaksi sekä Googlen Play-kauppaan että Applen App Storeen, ja se avautuu asiakkaille 29.5. Sovelluksen itsepalvelutoimintoja otetaan kirjastoissa käyttöön vaiheittain. Myös verkkokirjastoa tullaan jossain vaiheessa uudistamaan. 
Uuden järjestelmän käyttöönoton vuoksi kirjaston palveluissa on laaja käyttökatko 15.–29.5. Tämä tarkoittaa, että verkkokirjasto, omatoimikirjasto, nykyinen mobiilikirjasto, Cineast-elokuvapalvelu sekä tiedonhaku, lainaus, palautus, varaaminen ja lainojen uusiminen ovat poissa käytöstä tällä ajalla. Myös uuden aineiston lainauskuntoon laittaminen keskeytyy 26.4. alkaen. 

Vieremän kunnankirjasto on suljettu 15.-30.5.2024 päivityksen ajan. Lainaus, palautus tai varauksien nouto eivät ole tuona aikana käytettävissä. Kirjaston ovet ovat kuitenkin auki ja tilat käytössä ma-pe klo 9-15. Aukioloaikoina kirjastossa voi viettää aikaa, lukea lehtiä, käyttää asiakaskoneita, osallistua tapahtumiin sekä tutustua taidenäyttelyyn. Myös ryhmä- Ja kokoustoiminta säilyy sulun ajan ennallaan. Sulkuaika ei aiheuta asiakkaille maksuja, vaan eräpäiviä jatketaan kesäkuun loppuun saakka. Toivomme, että koulu- & päiväkotiryhmät palauttavat aineistonsa ennen sulkua, viimeistään 10.5.2024. 

Järjestelmäpäivitys on valmis 30.5., jolloin kaikki palvelut ovat jälleen käytössä. Kirjastossa tehdään kovasti töitä, jotta varmistetaan päivityksen onnistuminen ja palveluiden avautuminen asiakkaille aikataulussa. Pahoittelemme päivityksestä aiheutuvaa haittaa! 
Pähkinänkuoressa: 

•	Lainaa tarpeeksi lukemista ja muuta aineistoa sulkuajaksi. 
•	Hae noudettavana olevat varauksesi viimeistään 14.5. 
•	Nykyinen Rutakko-mobiilikirjasto lakkaa toimimasta 15.5. lataa sovelluskaupasta    uusi mobiilikirjasto, käytössä 29.5. 
•	Kirjasto palvelee jälleen 31.5. 
 
Kysy lisää kirjaston henkilökunnalta!
Muut artikkelit