Siirry sisältöön

HUOM!

Tällä hetkellä (syksy 2023) majavapato vaikeuttaa kulkua Talaskankaan puoleisella osiolla. Laajentunutta ”vesiestettä” kiertäessä matkan pituus kasvaa ja varusteiden vedenpitävyys on tärkeää. Lisäksi metsätyöt alueella ovat vaikuttaneet reittimerkintöjen paikkansa pitävyyteen.

Otathan huomioon että polkua ei ole merkitty maastoon pysyvillä merkinnöillä ja reitin kulkeminen vaatii patikoijalta kartanlukutaitoa sekä kokemusta vaativista, rakentamattomista, luontoreiteistä.

Aarnikotkan polku on kokonaisuudessaan patikoituna erittäin vaativa nk. ”saapasreitti”! 

Aarnikotkan polku on n 40 km monipuolinen ja vaihteleva patikointireitti Vieremältä Talaskankaalle.

Aarnikotkan polku on monipuolinen ja vaihteleva patikointireitti, joka kulkee vanhoja polkuja sekä kärry- ja kyläteitä pitkin. Merkitty reitti etenee Vieremän kunnan keskustasta Einarin puistosta Talaskankaalle. Reitti on merkitty maastoon sinisin ja punaisin maalauksin sekä opaskyltein.

40 kilometrin vaelluksen aikana pääsee tutustumaan ylä-savolaiseen havumetsämaisemaan järvineen ja jokineen. Reitin varrella on monenlaisia nähtävyyksiä, kuten Kuorejärven kaskiviljelyalue, Kotvakkojoen vanhat kuusimetsät sekä Talaskankaan luonnonsuojelualue. Kasvillisuus vaihtelee lehtokorpimaisemista ihmisen muokkaamiin heinä- ja ruohoniittyihin. Matkan varrella voi pysähtyä lepäämään Hukkalan, Pitkäkankaan, Läsykosken ja Puolimäen laavuille, joissa on tulentekomahdollisuus. Reitin voi kulkea myös osissa. Kaikille laavuille pääsee tarvittaessa autolla.

Reitti ei sovi liikuntarajoitteisille.