Siirry sisältöön

VILPERI-hanke on Vieremän liikuntatoimen koordinoima kehityshanke. VILPERI-hanke saa valtionavustusta Liikunnallisen elämäntavan paikallisten kehittämisavustusten määrärahasta.  VILPERI-hanke liittyy valtakunnalliseen Liikkuvat-ohjelmaan , joka tukee hallitusohjelman tavoitteita liikunnallisen kokonaisaktiivisuuden lisäämiseksi kaikissa ikä- ja väestöryhmissä. 

Mitä on perheliikuntaneuvonta?

Perheliikuntaneuvonta on palvelumuoto joka tarjoaa varhaista tukea ja neuvontaa perheiden liikunnallisen elämäntavan edistämiseen.

Millaista toimintaa VILPERI-hanke tarjoaa?

VILPERI-liikuntaneuvontaan voit tulla isojen tai pienten liikkumishaasteiden kera. Mitään varsinaista ongelmaa ei tarvitse olla liikkumisen suhteen, riittää että haluaa edistää oman perheen liikunnallista elämäntapaa. Liikuntaneuvonta suunnitellaan perhekohtaisesti, juuri teidän omalle porukalle sopivaksi. Toteutustapa, kesto ja sisältö sovitaan alkutapaamisessa ja sitä päivitetään tarpeen mukaan. VILPERI-liikuntaneuvonta on kestoltaan noin 6 kk mittainen, mutta perheen tarve on se mikä ratkaisee mukanaoloajan ja tapaamisten määrän.

Itse liikuntaneuvonta sekä sen sisältämät lajikokeilut, tutustumisreissut eri liikuntapaikkoihin, pt-palvelut, liikuntavälinelainaus, teema-ja tapahtumapäivät, testaukset ja liikuntapaikkojen käyttö (varatut vuorot) ovat VILPERI-perheille maksuttomia.

VILPERI-perheet saavat halutessaan myös tukea toisistaan liikuntaharrastusten mahdollistamisessa. Voihan olla että jossakin toisessa perheessä kaivataan pelikaveria ja sellainen juuri sinultakin puuttuu.

Kannattaa siis ilmoittautua VILPERI-perheeksi koska se liikuttaa koko perhettä!

Kenelle VILPERI-hanke on suunnattu ja miten toimintaan pääsee mukaan?

VILPERI-toimintaan haetaan mukaan vieremäläisiä perheitä, jotka haluavat lisää liikettä omaan arkeen. Lisätietoja voit kysellä soittamalla liikuntasihteerille p. 040 518 7370 tai sähköpostitse sari.kautto@vierema.fi.

Hankkeen ensimmäisenä vuotena (2024) toimintaan mukaan otetaan 10 perhettä.

Vilperi-perheeksi voit ilmoittautua alla olevien linkkien kautta.

Vilperi-hankkeeseen ilmoittautuminen