Siirry sisältöön

Kaikukortti on tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville suunnattu kortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi museoihin, festivaaleille, urheilutapahtumiin, liikuntakohteisiin ja kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään. Pohjois-Savon Kaikukortti-kokeilu kestää vuoden 2024 loppuun.

Voit saada Kaikukortin, jos

• olet Pohjois-Savon alueen Kaikukortti-verkostossa mukana olevan kortinjakajatahon asiakas

• olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja

• olet vähintään 16-vuotias.

Jokainen Kaikukortissa mukana oleva kohde kertoo omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin tai esityksiin Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortilla saatavaa tarjontaa.

Kaikukortilla voit hankkia Pohjois-Savon alueen Kaikukortti-tarjonnan lisäksi maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja myös muiden Kaikukortti-alueiden Kaikukortti-tarjontaan.

Lisätietoja Kaikukortista, sen jakajista ja kohteista Pohjois-Savossa

Lisätietoja ja linkit eri alueiden Kaikukortti-sivuille

Kaikukorttivastaava Vieremällä

Taipale Kirsi

Kansalaisopiston rehtori, Koulukeskus

kirsi.taipale@vierema.fi 040 5949 143

Kaikukortin jakajat Vieremällä

  • Vieremän seurakunta/ diakoniatyö
  • Etsivä nuorisotyö Vieremä
  • Vieremä työllisyyden kuntakokeilutoimisto

Kaikukorttikohteita Vieremällä

  • Vieremän kansalaisopisto: Kaikki kurssit, joissa maininta ”Tällä kurssilla käy Kaikukortti” maksutta. Yhdelle kortinhaltijalle max. 2 kurssia/lukuvuosi.
  • Vieremän kunnankirjasto: Kirjastokortin uusiminen, tulosteet (max. 10 tulostetta/kk) ja kaukolainat maksutta.
  • Vieremän liikuntatoimi: Vieremän kuntosalin käyttömaksu, liikuntasalin vakiovaraus (1h/vko, kaksinpeli esim. sulkapallo, tennis, pickleball, pöytätennis) sekä talviuintimaksu ja pukuhuoneen käyttöoikeus sekä avainpantti maksutta.
  • Vieremän nuorisotoimi: Mykänlammen kalastusluvat ja nuorisotoimen reissut maksutta.
  • Rientola Vieremä Oy: maksuttomia lippuja esityksiin

Missä Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lippuja Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuuri- ja liikuntakohteisiin. Kaikukortin piirissä on suurin osa kohteiden kulttuuritarjonnasta. Kaikukortilla voit hankkia kurssipaikkoja myös osaan Pohjois-Savon alueen kansalaisopistoista. 

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin ja esityksiin sekä mille kursseille Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Voit käyttää Kaikukorttia myös muilla Kaikukortti-alueilla.

Lisätietoja ja linkit eri alueiden Kaikukortti-sivuille: 

Kaikukortti pop up: Pop up -kohteet ovat Kaikukortti-kohteita, jotka sijaitsevat muilla alueilla kuin Kaikukorttia jo käyttävillä tai kokeilevilla alueilla.

Tutustu pop up -kohteisiin: 

Miten hankin pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Hanki lippu Kaikukortilla kulttuuri- tai liikuntakohteen omista lipunmyyntikanavista. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan sen tunnus. Kaikukortti-lippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajoitettu määrä.

Et voi hankkia lippuja verkkokaupasta Kaikukortilla. Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Useimpien Kaikukortti-kohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.

Jos haluat osallistua kansalaisopiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita lisäksi Kaikukorttisi tunnus kansalaisopiston toimistoon. Ota Kaikukortti mukaasi, kun menet tilaisuuteen tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin. Lisäksi henkilökunta voi pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi.

Avustaja mukaan kohteisiin

Kaikukortti-kohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Tietosuoja

Nimesi kirjoitetaan ainoastaan henkilökohtaiseen Kaikukorttiisi. Sinulta ei kerätä Kaikukortti-rekisteriin nimeä, syntymäaikaa, henkilötunnusta, osoitetta eikä puhelinnumeroa. Kun saat Kaikukortin, sinulta kysytään joitakin taustatietoja, esimerkiksi äidinkieltäsi. Taustatietojen antaminen on vapaaehtoista. Kulttuuritoimijat eivät ota ylös nimeäsi, osoitettasi tai puhelinnumeroasi, kun hankit lipun Kaikukortilla. Kansalaisopistot ovat poikkeus: jos ilmoittaudut opiston kurssille, täytyy sinun antaa henkilötietosi ilmoittautumisen yhteydessä.