Siirry sisältöön

Puolivälissä vuotta mennään, ja Ylä-Savon työllisyysalueen valmistelu on ollut olennainen osa työnkuvaa tänä vuonna. Menemme kovaa vauhtia kohti mittavaa uudistusta, kun 2025 vuoden alusta TE-palvelut siirtyvät kuntien vastuulle, jolloin valtion työ- ja elinkeinotoimistot, eli TE-palvelut, lakkautetaan. Ylä-Savon työllisyysalueeseen kuuluvat Vieremän lisäksi Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi ja Pielavesi. Työllisyysalueen valmistelua on tehty hyvässä yhteishengessä, tavoitteenamme tuottaa laadukkaita sekä tehokkaita työvoimapalveluita niin henkilö- kuin yritysasiakkaille. Palvelut halutaan tuoda lähelle asiakkaita, ja jokaiseen Ylä-Savon työllisyysalueen kuntaan tuleekin lähipalvelupiste. Vieremällä asiointipisteenä toimii jatkossakin kunnanvirasto. Pyrimme myös siihen, ettei asiakkaillemme tulisi vuodenvaihteessa suuria muutoksia, vaan voisimme jatkaa ensi vuoden alusta joustavasti yhteistä tekemistä.

Olemme Vieremältä osallistuneet kevään aikana useaan työllisyysalueen valmistelutyöryhmään, ja valmistelutyö jatkuu edelleen kesälomienkin jälkeen. Valmisteluryhmiä on kattavasti, aina hallinnosta ja talouden suunnittelusta henkilöstöön, työnvälitys- ja yrityspalveluista koulutukseen, kotopalveluihin ja kansainväliseen työllistämiseen sekä viestintään ja ICT-palveluihin. Valmisteluryhmien toiminta on ollut hyvin aktiivista kevään aikana ja syksyllä tavoitteenamme on päästä kertomaan tarkempaa tietoa työllisyysalueen palveluista kuntien asukkaille, yrityksille ja muille työnantajille sekä sidosryhmille.

Suosittelemme ottamaan seurantaan työllisyysalueemme valmisteluvaiheen verkkosivut:

Tiesitkö, että työvoimapalvelut siirtyvät kuntiin 1.1.2025? Uudistus tuo palvelus lähemmäs sinua.

Työllisyyspalvelujen arkityössä meillä on ollut myös hyvä tekemisen meininki. Huolimatta tänä vuonna huonontuneesta työllisyystilanteesta Vieremä on ollut Pohjois-Savon kärkipaikoilla useimpina kuukausina, kun tarkastellaan työllisyyttä vuosina 2023-2024. Vastapainona tälle sukelsimme alkutalvesta työttömyyslukujen kärkeen.  Elinkeinoelämää ja työllisyyttä ovat kurittaneet esimerkiksi lomautukset ja työmahdollisuuksien vähäisyys kunnassamme ja ne ovat näkyneet hetkellisesti kasvaneina työttömyyslukuina. Nyt työttömyys on kääntynyt jälleen laskuun.

Saamme toimia vireässä yhteistyövalmiissa kunnassa yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyö on sujuvaa niin asiakkaiden kuin lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Tästä on hyvä lähteä luottavaisin mielin kohti työllisyysalueen valmistelun loppukiriä!

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää, ollaan yhteyksissä!

Niina Kumpulainen ja Maarit Tikkanen

Muut artikkelit