Siirry sisältöön

Arvon hiihtokansa,

Tästä päivästä alkaen julistetaan yleinen laturauha Vieremälle kehottamalla kaikkia hiihtämään asiaankuuluvalla hartaudella ja innokkuudella.

Monenlaista lykkijää on latu-urilla etenemässä ja heistä kukin saa oman vauhtinsa sekä päämääränsä säätää. Hiihdä ja anna muiden hiihtää omalla tavallaan on laturauhan tärkeimpiä takeita. Toivota uudet kanssahiihtäjät tervetulleeksi ja anna heille tilaa sekä aikaa opetella hiihtämisen jaloa taitoa.

Latua-huudot edellä sivakoiville ovat menneiden talvien lumia. Kenenkään ei tarvitse kinoksiin langeta toisen edestä vaan nopeampi hiihtäjä sujahtaa keskikaistan kautta, vasemmalta, ohitse. Ystävällinen tervehdys toimii varoituksena ohitustilanteessa paljon paremmin kuin sireenien huudatus.

Älköön kukaan rikkoko latu-uria kehnolla käytöksellä ja niiden päällä tallustelemalla tai muilla keinoin tärvelemällä. Ladut (perinteinen ja luistelu) on tehty hiihtäjille ja niiden kunnossapito vaatii paljon työtä. Viisas on se joka valitsee kävelyyn kävelyreitin ja hiihtämiseen hiihtoreitin.

Lähesty risteyksiä varovasti lykkien, jotta ehtisit nähdä kaikki muut liikkujat ajoissa ja laskuissa huomioi vauhdin kiihtymys, ettet lipeäisi ladulta nietokseen.

Auta ja kannusta muita mäessä ja sen alla.

Vieremällä 19.12.2023

Sari Kautto, liikuntasihteeri

Muut artikkelit