Siirry sisältöön

Uimataito ja hyvät vesiturvallisuustaidot antavat vapauden liikkua vedessä, vesillä ja veden äärellä turvallisesti eri vuodenaikoina. Uinti on parhaimmillaan erinomainen liikuntamuoto niin aloittelijalle kuin aktiiviliikkujallekin. Se sopii kaikenikäisille ja sitä voi harrastaa ympärivuotisesti. Uintiharrastukseen et tarvitse runsaasti varusteita, uimapuku ja mahdollisesti uimalasit riittävät.

Uinti on elämänkaarilaji, jota on mahdollista harrastaa vauvasta vaariin. Lapsiperheille se on parhaimmillaan yhteinen lapsuusajan harrastus vauvauinnista lähtien. Moni ikäihminen myös pitää toimintakykyään yllä päivittäisellä uimahallikäynnillä. Tuki- ja liikuntaelinsairauksien oireiden lievittäjänä ja vammojen kuntouttajana vesiliikunta on todettu hyvin tehokkaaksi harjoittelumuodoksi.

Suomessa uimataito määritellään kansalaistaidoksi, joka jokaisen maassamme asuvan tulisi olla mahdollisuus oppia ennen kaikkea liikkuakseen turvallisesti vesillä ja veden äärellä.

Uimataidon oppimiseen Suomessa on monia mahdollisuuksia ja lasten kohdalla mahdollistajat ovat oma perhe sekä läheiset turvalliset aikuiset.

Vieremän liikuntatoimi tukee vieremäläisiä perheitä lasten uimataidon oppimisessa maksamalla 50 % uimakoulun hinnasta. Tänä kesänä uimakoulun hinta on 50 e ja omakustanne siis 25 €. Uimakoulumaksu maksetaan ensimmäisenä uimakoulupäivänä uimahallille ja maksua suorittaessa tulee ilmoittaa lapsen olevan Vieremältä. Muut uimakouluun liittyvät maksut ovat omakustanteisia (kyyti, varusteet yms.).

Kesäuimakoulun 2024 mainos
Muut artikkelit