Siirry sisältöön

Toimi näin

Kun löydät eläimen, niin voit toimittaa sen Kiuruveden Löytölään.
Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta toimittaa eläintä hoitolaan, voit sopia sen noutamisesta palvelun tuottajan kanssa.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Kiuruveden Löytölä

Kiuruveden Löytölä ottaa vastaan löytöeläimiä Sonkajärven, Vieremän ja Iisalmen kuntien alueilla.

Eläimiä säilytetään tilalla lakisääteiset 15 vuorokautta, jonka aikana omistaja voi lunastaa eläimen takaisin maksamalla ylläpidosta kertyneen maksun. (Koirat 12€/vrk ja kissat 8€/vrk) 15 vrk:n jälkeen eläimille yritetään etsiä uusi huolehtiva koti.

Jos löydät kissan tai koiran ilman omistajaa, yritä saada eläin kiinni, niin voit toimittaa se Löytölään.
Mikäli et pysty kuljettamaan eläintä, niin noudamme eläimen kohtuullisen ajan kuluessa.

Palveluajat

Käynti sovitava aina etukäteen!
maanantai–sunnuntai 08:00–20:00

Puhelin

Sähköposti

Verkkosivut