Siirry sisältöön

Mitä geokätköily on?

Geokätköilyssä etsitään harrastajien piilottamia kätköjä siihen tarkoitetun sovelluksen avulla. Sovellus näyttää kätkön sijainnin, rasian koon ja muita vihjeitä, jotka helpottavat kätkön löytämistä.

Geokätköissä on viisi vaikeustasoa. Helpoimmat kätköt ovat nähtävissä sovelluksessa ilmaiseksi. Piilotetussa kätkörasiassa on usein vihko, johon voi kirjata oman nimensä ja löytöpäivämäärän. Mukana kannattaa siis olla kynä.

Geokätköily sopii kaikille kuntotasosta ja iästä riippumatta. Geokätköjä löytyy sekä luonnosta että kaupunkiympäristöstä. Vieremällä on yli 100 geokätköä, joista 20 sijaitsee kylätaajamassa.

Lisätietoa ja ohjeita löydät sivustoilta:

Miten aloittaa geokätköily

Geokätköilyn aloittaminen on helppoa ja pääset alkuun ilman varustehankintoja lataamalla geokätköilysovelluksen älypuhelimeesi. Geokätköilytunnuksen rekisteröiminen on helppoa ja maksutonta. Normaalit ulkoiluvaatteet sopivat hyvin geokätköilyyn.

Maksullisella premium-jäsenyydellä saat käyttöösi lisäominaisuuksia ja mobiilisovelluksissa näkyviin ilmestyvät kaikki geokätköt.

Geocaching.com -tunnuksen luominen

  1. Mene osoitteeseen www.geocaching.com.
  2. Klikkaa Luo tili -nappia
  3. Anna sähköpostiosoitteesi, käyttäjätunnus ja salasana.
    Valitse käyttäjätunnuksesi huolella! Sinut tullaan tuntemaan geokätköilypiireissä tällä nimellä. Tarvittaessa nimimerkkiä voi myöhemmin muuttaa, mutta on parempi heti miettiä hyvä nimimerkki. Nimimerkki kirjoitetaan geokätköjen lokikirjoihin, joten liian pitkää nimeä ei kannata valita.
  4. Klikkaa Seuraava -nappia
  5. Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen varmistussähköpostin (otsikkona Validate your Geocaching account). Klikkaa sähköpostista löytyvää Validate Account -nappia.
  6. Olet valmis geokätköilemään!
Geökätköjen sijainteja Vieremällä