Siirry sisältöön

Vieremällä alkaa tulevana syksynä monipuolisesti erilaisia kerhoja sekä lapsille että nuorille. Kerhotarjonnalla pyritään tarjoamaan mahdollisimman monelle mielenkiintoista tekemistä vapaa-aikaan. Lasten ja nuorten toiveita on otettu huomioon kerhoja suunniteltaessa. Kerhoista löytyy erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi liikunnan, ruoanlaiton, erilaisten käsillä tekemisien, e-urheilun sekä muiden eri teemojen parista. Alla lukuvuoden 2023–2024 kerhotarjotin, jossa on listattu koulujen kerhot sekä muiden tahojen järjestämät kerhot: 

Harrastamisen Suomen mallin kerhot

Harrastamisen Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Suomen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö.

Etsivä harrastustoiminta:

Eikö sinulle ole vielä löytynyt sopivaa vapaa-ajan tekemistä? Tuntuuko, että olisi mukava osallistua johonkin harrastusryhmään tai kerhoon, mutta et oikein vielä tiedä, mikä eniten kiinnostaisi? Ota siinä tapauksessa yhteyttä vapaa-ajan ohjaajaan: Iina Karikumpu p. 0407533433.

Vapaa-ajan ohjaaja toimii Vieremällä etsivän harrastustoiminnan vastaavana. Etsivän harrastustoiminnan tarkoituksena on olla apuna löytämässä sopivaa harrastustoimintaa tai mukavaa omatoimiharrastusta. Etsivän harrastustoiminnan vastaava antaa tietoa kunnassa olevista harrastusryhmistä sekä ryhmiin voi lähteä vastaavan kanssa lähteä tutustumaan yhdessä, Vaihtoehtoisesti voidaan
tutustua kiinnostavaan omatoimiharrastukseen, mitä voisi harrastaa esimerkiksi kotona.

Vastaavan kanssa voidaan myös yhdessä kokeilla omatoimiharrastuksen aloittamista (esim. piirtäminen, kädentaidot, omatoiminen liikunta jne.) Etsivän harrastustoiminnan vastaavaan voi olla myös huoltajat yhteyksissä oman lapsensa puolesta. Vastaavan kanssa voi yhdessä miettiä erilaisia vaihtoehtoja harrastusryhmien sekä omatoimiharrastuksien osalta kunnan sekä lähialueiden mahdollisuuksista.