Siirry sisältöön

Suvivirsi on veisattu kouluissa ja esi-ja perusopetuksen sekä lukion oppilaat ovat kirmanneet ansaitulle kesälomalle! Lauantaina 1.6. Rientolassa juhlistettiin niin perusopetuksen päättötodistuksien saajia kuin uusi ylioppilaita. Vieremän lukiosta lakitettiin 16 uutta ylioppilasta. Kaksi opiskelijaa uusista ylioppilaista suoritti kaksoistutkinnon. Lämpimät onnittelut vielä kerran perusopetuksen päättötodistuksien saaneille ja uusille ylioppilaille! Kesäkuussa perusopetuksen päättäneet oppilaat jännittävät yhteishaun tuloksia,  2. asteen opiskelupaikkaa. Vieremän lukioon on hakenut 13 opiskelijaa.

Vaikka koulujen käytävät ovat hiljentyneet hetkeksi, sivistystoimi tarjoaa kuntalaisille myös kesällä palveluita ja tekemistä. Varhaiskasvatuksessa toimii päivä- ja vuorohoito koko kesän ajan. Alkukesän lasten harrasteleiri toi vipinää ja vilskettä kesälomapäiviin. Nuorisotilat ovat avoinna juhannukseen saakka lapsille ja nuorille. Yhteinen hurvitteluretki PowerParkiin on 12.6. ja Lasten kesäleiri järjestetään Itäisellä koululla 17. – 19.6.2024 yhdessä 4H:n kanssa. Lisätietoja nuorisotoimen retkestä ja leiristä saa vapaa-ajanohjaaja Iina Karikummulta.

Vieremän museo on aukaissut ovensa talven jälkeen. Museo on auki 26.7. saakka joka arkipäivä. Viileiden museorakennusten suojassa on mukavaa vierailla niin sateella kuin helteellä. Vierailu museolla on ilmainen. Museolla voi osallistua myös ”Arvaa mikä esine?”-visailuun. Paikallismuseopäivänä 28.6. klo 15.00 museoalueella on ”Telin tutkimusmatka tulevaisuuksiin”-teatteri ja 24.7. klo 17.00 pääsemme nauttimaan improvisaatioesityksestä ”Klonks, klonks”. Molemmat tilaisuudet ovat maksuttomia.

Liikuntatoimi ja hyvinvointipalvelut ovat järjestäneet monenlaista yhteistä tekemistä kesäajaksi. Tarjolla on mm. kahvakuulaa, puistotreenejä, höntsäfutista ja porrastreeniä. Tarkka viikko-ohjelma löytyy kunnan nettisivuilta. Tulethan kokeilemaan rohkeasti uutta tai harrastamaan entisen tutun lajin parissa!

Kirjastolla on juhlapäivä 8.7., kun uusi monipalveluauto Kulkuri suuntaa maaseudulle. Kulkuri toimittaa kirjat jokaiseen mökkiin ja niemennokkaan unohtamatta kesälomalaisia. Kulkurin pysäkit ja reitit löytyvät  kunnan nettisivuilta. Myös uusia reitti- ja pysäkkitoiveita otetaan mielellään vastaan. Tervetuloa suurin joukoin ihastelemaan uutta autoa ja asioimaan Kulkurissa!

Äidin Elina Eskelisen ja pojan Tapani Timosen jo kolmas yhteinen taidenäyttely: KIITÄN !  on ihasteltavissa Vieremän kirjastossa heinäkuun loppuun asti. Mukana on myös Elina Eskelisen edesmenneen veljen 2 teosta.

Kesän aikana myös Luova tila vanhalla kirjastolla on käytettävissä maksutta bändisoiton harjoitteluun ja kuvataiteen tekemiseen. Avaimet ja sähköisen ajanvarauskalenterin saa käyttöön Vieremän kirjaston asiakaspalvelusta. Toivottavasti Luovasta tilasta kuuluu kesäiltoihin maalaussiveltimien suihketta ja musiikin ilottelua!

Osallistuvan budjetoinnin määrärahalla järjestetään kuntalaisten toiveiden mukaisesti tänä vuonna kaikille avoin musiikkitapahtuma Meijerin montussa 28.6. klo 18.00 alkaen. Sexmane ja Aivokuolleet valloittavat kuuntelijat maksuttomassa ja päihteettömässä tapahtumassa.

Lämpimästi tervetuloa kaikkiin kunnan kesätapahtumiin!

Kesä on kauneimmillaan. Muistetaan kaikkien kesäisten touhujen ja seikkailujen lomassa myös pysähtyä nauttimaan valoisista päivistä, yöttömistä öistä, kukkaloistosta, kärpäsen surinasta, ongen siiman kiristymisestä, kulttuurielämyksistä unohtumatta liikunnan riemua!

Täyttyköön kesähaaveet! Jokaiselle kuntalaiselle omannäköistä, itselle parasta kesää!

Eevariitta Mustonen
sivistysjohtaja

Muut artikkelit