Siirry sisältöön

Vieremän kotiseutu- ja hevosajoneuvomuseo on auki heinäkuussa arkisin seuraavasti: ma, ti, to ja pe klo 10-13 ja keskiviikkoisin klo 15-18. Paikalla ovat tuolloin reippaat museo-oppaat Tiitu ja Pinja, jotka kertovat mielellään museosta.

Heinäkuun ajan museolla on uusi näyttely ”Junamatka Savosta Helsinkiin”, joka vie vieraan aikamatkalle 1950- ja 1960-luvuille. Matkalaukkuun on pakattu Mirjan ja Veikon matkatavaroita. Kovin montaa vaatekappaletta ja esinettä ei laukkuun mahdu mutta tärkeimmät mukaan on saatu. Lehdessä on kivoja juttuja ja mainoksia vuosilta 1950—1960. Voit kuunnella myös lauluja, Markus-sedän tarinoita sekä äänityksen presidentinvaaleista vuodelta 1956.

Museosunnuntaina 14.7. klo 12-16 Vieremän kotiseutumuseolla on ohjelmaa koko perheelle. Rapsuttele museokoiraa Diaa, osallistu suureen aarteenetsintään, pelaa mölkkyä, kokeile tarkkuuttasi tonkkumissa tai osallistu tikanheittokisaan. Museolla on avoimet ovet ja mahdollisuus tutustua museorakennuksiin.

Klonks&Klonks improvisaatioesitys saapuu museolle 24.7. klo 17-18. EpäTyypit ovat esiintyvä taiteilijaduo: Jasu Parviainen – tanssitaiteilija-näyttelijä-klovni-muusikko ja Juuso Happonen – esiintyvä taiteilija-lauluntekijä-muusikko-klovni. Tilaisuus on maksuton ja museo tarjoaa mehut vieraille.

4.8. klo 10-12 museolla vietetään perinteistä kansallis- ja perinnepukujen tuuletuspäivää. Tilaisuudessa Kipinät esittävät Kantelettaren Paimenlauluja. Tule kahville ja piknikille. Pukeudu halutessasi kansallispukuun tai tule ihastelemaan pukuloistoa.

Muut artikkelit