Etusivu / Vieremän palveluliikenne (PALI) palvelee kesällä 2018
Ajankohtaista

Vieremän palveluliikenne (PALI) palvelee kesällä 2018

1.6.2018 8:00


Vieremän kunta järjestää tänäkin vuonna palveluliikenteen yhteistyössä liikennöitsijä Linja-autoliike Y. Makkonen & Kumpp. kanssa koulujen kesäloman aikana 6.6. – 8.8.2018. Ajopäivä on kerran viikossa keskiviikkona ja reittejä on kolme.

Nissilän suunta ajetaan edelleen aikataulun mukaisesti reitti 1: kello 7.00 Isomäki – Nissilä – Salahmi – Riitalehto – Vieremä / paluu kello 12. Toiset suunnat ainoastaan kutsuohjattuna seuraavasti: reitti 2: kello 8.30 Vieremä – Kauppilanmäki – Pyöree – Kaarakkala – Palosenjärvi – Palosenmäki – Vieremä / paluu kello 13.30; ja reitti 3: kello 9.40 Vieremä – Haajainen – Konolanmäki – Savimäki – Vieremä / paluu kello 14.30.

Kutsuohjaus tarkoittaa sitä, että asiakas soittaa palveluliikenteen käytössä olevaan matkapuhelimeen puh. 0400-131 513 tiistaina klo 12-16 tai keskiviikkoaamuna klo 6.30 alkaen. Nissilän reitillä kutsuohjaus tarkoittaa sitä, että vaikka Nissilän reitti on etukäteen aikataulutettu, siltä poikkeaminen on mahdollista, jos kyyti on soitettu tilaamalla etukäteen. Nissilän reitillä voi kyytiin kuitenkin nousta reitin varrelta myös ilman kuljetustilausta.

Edellä kuvattujen kolmen kutsuohjatun reitin lisäksi tänäkin vuonna Vieremän keskustaajaman alueella ajetaan kaksi niin sanottua asiointireittiä, jotka ovat ennalta laaditun reitin ja aikataulun mukaisia. Asiointireittien aikataulu perustuu linja-autoaseman lähtö- ja paluu aikoihin. Taajama-alueen asiointireiteiltä ei ole poikkeamismahdollisuutta.


ASIOINTILIIKENNE TAAJAMASSA

Asiointireitti 1: kello 10.15 Vieremän linja-autoasema – ¬¬Ponssentie – Mäntytie – Malilantie – Yrjöläntie – Peltotie – Niittypolku – Ponssentie – Huomiskuja – Urhonkuja – Puistorinteen perällä käännös –Veteraanintie – Sadeharjuntie – 10.35 Vieremä linja-autoasema.

Asiointireitti 2: kello 10.35 Vieremä linja-autoasema – Reetuntie – Jokikuja – Hakatie – Ahdintie – Sopukantie – Mutkatie – Rantatie – Petterintie – Kirkkotie hautuumaan kautta – Vieremä linja-autoasema 10.50.


Palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä. Liikenne on suunniteltu lisäksi vanhempien ihmisten sekä toimintaesteisten henkilöiden tarpeisiin. Kutsuohjaus mahdollistaa, että asiakas pääsee tarvittaessa suoraan kotiovelta sinne, minne hän on menossa (terveysasemalle, kauppaan, pankkiin jne.). Matkalle mukaan mahtuvat myös tarvittavat liikkumisen apuvälineet ja kuljettaja avustaa autoon nousemisessa ja tavaroiden kantamisessa tarvittaessa.