Etusivu / Palvelut / Vapaa-aika / Kulttuuripalvelut

Kulttuuripalvelut

Vieremä on vahva kulttuuripitäjä

Juhani Aho ja Kauppis-Heikki ovat vaikuttaneet Vieremällä. Samoin runoilija Kalervo Hortamo, kuvanveistäjä Eva Ryynänen, kuvataiteilija Jaakko Rönkkö ja valtiopäivämies Petter Kumpulainen ovat tuoneet kulttuurin monipuolisuutta esille Vieremällä.


Kulttuuripalvelujen tuottajina

toimivat kansalaisopisto, kirjasto, kulttuuritoimi, liikuntatoimi, matkailutoimi ja nuorisotoimi. Kulttuuritoimi tarjoaa mahdollisuuden eri ikäisille kuntalaisille tutustua monipuolisesti erilaisiin kulttuurin lajeihin. Kuntalaisille järjestetään yhdessä eri järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten kanssa kulttuuritilaisuuksia, näyttelyitä, kurssitoimintaa ja retkiä.Kulttuuriasiat, matkailu

kansalaisopiston rehtori
Maija-Leena Kemppainen
puh. 040 594 9143
maija-leena.kemppainen@vierema.fi

Muu vapaa-aikatoimi

Liikuntatoimi järjestää liikuntaan liittyviä kulttuuritapahtumia pääasiassa muiden yhteisöjen kanssa. Matkailutoimi järjestää erilaisia tapahtumia ja retkiä kulttuurimatkailukohteisiin. Nuorisotoimi on vilkkaasti toimivaa ja järjestää tapahtumia sekä kehittää kansainvälistä nuorisoyhteistyötä.Vieremän seurakunta

Järjestää vuosittain Kyrönniemen tammikuun pianoillat, joissa esiintyjinä on kotimaan ja ulkomaiden huippupianisteja. Korkeatasoiset kirkkokonsertit kirkossa ja Pyhän Mikaelin kappelissa ovat toistuvia tapahtumia. Kyrönniemen pappilassa järjestetään kirjallisuus-, kirjoittajaseminaareja ja luentoja. Vanhassa väentuvassa on pysyvä Juhani Ahon elämää -valokuvanäyttely, lisäksi on aitoissa ja pappilassa kesänäyttelyt. Kesällä on Kyrönniemen kesäteatterin esitykset. 

 

Avustukset vuodelle 2017 haettavina

Kulttuuriyhdistysten ja toimintaryhmien kohdeavustus on haettavana 18.4.2017 klo 15 mennessä. Hakulomakkeen voi tulostaa kunnan nettisivulta ajankohtaista -otsikon tiedostosta. Hakemukset on toimitettava sivistyslautakunnalle os. Myllyjärventie 1, 74200 Vieremä. Kuoreen merkintä "Vapaa-aikatoimen avustukset".

 

 

http://www.pohjois-savonmuisti.fi/paikallismuseot