Etusivu / Palvelut / Vapaa-aika / Kirjasto / Jaakko Rönkön taideteos Virtaaminen

V i r t a a m i n e n


Virtaaminen on Vieremän kunnan kirjaston pääsaliin toteutettu seinämaalaus. Se on maalattu suoraan seinäpintaan akryylivärein. Maalauksen koko on 130 x 450 cm. Teoksen toteutti kuvataiteilijaVirtaaminen: Jaakko Rönkkö
Jaakko Rönkkö vuoden 2011 heinäkuussa.

Nimi Virtaaminen viittaa ensimmäiseksi yläsavolaisen luonnon ja ihmisen väliseen suhteeseen. Sen käsitteellinen ulottuvuus on siinä ajatusten ja tunteiden virrassa, jonka välittäjä kirjasto kulttuurilaitoksena on.
 
Vieremän kirjastosalin seinämaalaus on ehdotus kustannuksiltaan edulliseksi julkisen tilan taideteokseksi, joka on helposti muunneltava ja tilaan mukautuva, kevyellä toteuttamiskoneistolla toteutettu korkeatasoinen taideteos.
Virtaaminen on Pohjois-Savon taidetoimikunnan, Kuopion Kuvataiteilijat ry:n ja Vieremän kunnan yhteistyönä toteutunut, Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama kuvataidepilotti ja osa laajempaa LOVE360-hanketta. Se haluaa jalkauttaa kuvataiteen pohjoissavolaiseen arkeen. Tavoite on kansalaisen ja taiteen kohtaamisesta syntyvä, hedelmällinen vuoropuhelu.