Etusivu / Palvelut / Vapaa-aika / Kansalaisopisto / Ajankohtaista

Lukuvuosi 2017-2018

Lukuvuoden 2017-2018 opetus alkaa 25.9. alkavalla viikolla (viikko 39). Naiskuoro, Kyläkööri ja yksinlaulu aloittavat jo 18.9. sekä lava- ja kuviotanssi 21.9. Opinto-ohjelma 2017-2018 on jaettu jokaiseen vieremäläiseen talouteen postin mukana 7.-8.9. ja on nähtävänä nettisivullamme. Kursseille ilmoittaudutaan 19.9. mennessä puhelimitse 0400 370132 tai sähköpostilla eevaliisa.kumpulainen@vierema.fi.

Syystoimintakauden opintokurssit kokoontuvat pääsääntöisesti 25.9. - 3.12.2017 ja kevään toimintakauden kurssit 8.1. - 29.4.2018. Loma-aikoina syyslomalla 16. - 22.10.2017, talvilomalla 5. - 11.3.2018 sekä pääsiäislomalla 30.3. - 2.4.2018 ei anneta opetusta. Erikseen sovittaessa kurssien opetusta voidaan antaa myös muina aikoina.

Lisätietoja opiston toimistosta  puh. 0400 370132.

 

 

Muutoksia kurssien kokoontumisiin

Mia Lahtisen käsityökurssit aloittavat kevätkauden helmikuun alussa viikolla 6, tiistain Konolanmäki ja vanhan kirjaston päiväryhmä ti 6.2., vanhan kirjaston iltaryhmä ke 7.2. Opetus jatkuu niissä ryhmissä toukokuun loppupuolelle. Kuvataide ei kokoonnu kevätlukukaudella. Sari Kauton ryhmät jatkavat vielä toukokuulle, ma 7.5. ja 14.5. (eivät kokoonnu 30.4.).

 

Iloinen Kevätkonsertti ja näytelmä Odotan aina uutta kesää

Vieremän kansalaisopiston karaokeryhmäläisten Iloinen Kevätkonsertti on tiistaina 8.5. klo 18.30 koulukeskuksella, ruokasalissa. Puffetti on avoinna jo klo 18 alkaen. Konsertin ohjelmisto sisältää rakkauden tunnelmaa ja keväistä ihastusta sekä lauluja rakkaudesta. Hyväntekeväisyyskonsertin tuotto ohjataan vieremäläisten vanhusten ja/tai erityisryhmien hyvinvointiin. Tilaisuudessa on arpajaiset. Konsertin järjestävät Vieremän kansalaisopiston karaokeryhmä ja yhteistyökumppanit. Lämpimästi tervetuloa. Vapaa pääsy!

Kansalaisopiston Savimäen Kuvittelijoiden näytelmä tänä keväänä on Odotan aina uutta kesää. Esityksiä on kaksi: pe 18.5. klo 18.30 koulukeskuksen auditoriossa (buttetti avoinna klo 18 alkaen) ja pe 25.5. Savimäen Koulukummulla klo 19, jolloin siellä on Kevät-iltamat. Esityksiin on vapaa pääsy, buffetti, arvontaa. Savimäessä on lopuksi tanssia kansalaisopiston bändiryhmän tahdissa.

 

 

Sotahistoriaryhmä

Sodan ajan historiaa talteen -ryhmä valtuustosalissa ke 9.5. klo 10. Tuntemattoman sotilaan rykmentti JR8 on sotahistorioitsija Ilmari Hakalan aiheena.  Taisteluosasto Susi ja Pajarinnyrkki, kirjailija Rauno Jääskeläinen kertoo kirjoistaan ja niihin liittyvästä sotahistoriasta pe 18.5. klo 10 valtuustosalissa.

 

Kantelekurssi ja Tiede-Taide Tivoli kurssi

Vieremän Kantelekurssi Vieremän koulukeskuksessa 30.7.-2.8. Opetusta annetaan suurkanteleen, 5-, 10-kielisen ja tikkukanteleiden soitossa sekä kansanlaulussa. Lisäksi on muskariryhmä alle kouluikäisille. Opettajina toimivat Irina Cederberg ja Ulla-Sisko Jauhiainen. Ilmoittautuminen kantelekurssille 25.5. mennessä lomakkeella, joita saa kirjastosta, kunnan nettisivulta ja neuvonnasta. Kurssin järjestävät Vieremän Kanteleyhdistys, kulttuuritoimi ja kansalaisopisto.

Tiede-Taide Tivoli  kurssi on 14.-15.6. klo 9-15 koulukeskuksella. Kurssi on suunnattu 7-12 vuotiaille. Mitä tapahtuu tivolissa, kun ihmiset lähtevät yöksi kotiin? Laukkaako karusellihevonen omille teilleen ja kuka syö vaaleansinisen hattaran? Kurssin aikana tarinat lähtevät elämään myös videoilla. Toisena kurssipäivänä tutustutaan karkkikemian saloihin ja päästään tekemään kemiallisia kokeita. Ilmoittautumiset 24.5. mennessä linkistä: https://snellman-kesayliopisto.mobie.fi/zine/109/article-13755. Ota oma älypuhelin tai tablettitietokone mukaan. Käytämme ilmaisia ohjelmia, joiden käyttöä on kiva jatkaa myös kotioloissa. Kurssin hinta on 90 € (sis. lounaan), järj. Snellman-kesäyliopisto ja Vieremän kansalaisopisto.

 

 

MAKSUT

Opintomaksu on kurssikohtainen, samaten mahdollinen materiaalimaksu. Opintomaksut laskutetaan. Yleisöluennot ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Opetusministeriön myöntämää opintoseteliavustusta on käytettävissämme. Se mahdollistaa kurssimaksujen alentamisen tietyille ryhmille. Syyslukukauden aikana on senioreilla (63 vuotta täyttäneet), eläkeläisillä, alhaisen pohjakoulutuksen omaavilla ja työttömillä mahdollisuus hakea opintoseteliavustusta yhden kurssin maksun alentamiseen 50 %:lla. Kevätlukukaudella ko. alennus on 10 % yhden kurssin opintomaksusta/opiskelija yllä mainituille opiskelijoille.  Maahanmuuttajille kaikki kurssit ovat ilmaisia. Opintosetelietuutta haetaan kansalaisopiston ilmoittautumislomakkeella täyttämällä ko. kohta lomakkeesta. Etuutta on haettava 13.10. mennessä, lomakkeita saa kansalaisopiston opettajilta ja opiston toimistosta. Avustusta myönnetään opetusministeriöltä saadun rahan puitteissa.

Yllä mainitun opintoseteliavustuksen lisäksi työttömät saavat 50 %:n alennuksen  esittäessään opettajalle Kelan tai Työttömyyskassan edellisen kuukauden maksutositteen tai TE-toimiston antamalla todistuksella. Lapset saavat myös 50 %:n alennuksen, jos molemmat vanhemmat ovat työttömiä. 

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 12.9.2017, että myös opiskelijat (toisen asteen jne.) saavat 50 %:n alennuksen kurssimaksuista.

 

 

Vieremän veteraanien nettisivusto

Vieremän veteraanien uusi nettisivusto on julkaistu. Vieremäläisiä sotaveteraaneja on haastateltu vuosien aikana. Nyt julkaistulle sivustolle on koottu näitä veteraanien sotatarinoita, kuvia sotien ajoilta ja uudempaa kuvamateriaalia taistelupaikoilta sekä Vieremän historiaa vuodesta 1918 alkaen.
Sivuston materiaalia lisätään edelleen ja uusia tarinoita julkaistaan. Tarinoita voi tulla myös kirjoittamaan ottamalla yhteyttä sivuston kautta, Vieremän kansalaisopistoon tai Vieremän Rintamaveteraanit ry:n sihteeri Pekka Kauppiseen. Vieremän kansalaisopiston sotahistoriaryhmä jatkaa työtään jälleen ensi vuoden puolella.
Tutustu sivustoon osoitteessa www.vieremanveteraanit.fi!
Lämpimät kiitokset kaikille haastatelluille veteraaneille ja lotille sekä sivuston sisällön rakentamiseen osallistuneille. Sivuston rakentamista on tukenut Einari Vidgrénin muistorahasto.


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kipinä