Vieremä somessa
  • Kunta
  • Kirjasto
  • Kansalaisopisto
  • Lukio
  • Aluetaitelija
Vieremä - mualiman paras hiihtopitäjä

Vieremä tunnetaan Sotshin talviolympialaisiin osallistuneista urheilijoistaan. Kisoihin osallistui kolme vieremäläistä: maastohiihtäjät Kerttu ja Iivo Niskanen sekä ampumahiihtäjä Jarkko Kauppinen.

Vieremä on tunnettu myös viehättävistä maisemista. Hällämönharju on Ylä-Savon kauneinta harjualuetta Nissilässä. Viereisellä Linnaharjulla löydät korkeat, jyrkkärinteiset selänteet ja suppamuodostelmat. Talaskankaan luonnonsuojelualue on n. 3500 hehtaaria. Siellä on myös merkityt vaellusreitistöt. Luonnon ohella myös kulttuuri elää meillä vahvana.

Täällä ovat syntyneet mm. taitelija Eva Ryynänen ja kirjailija Kauppis-Heikki. Kirjailija Juhani Ahon jalanjälkiin voit tutustua Kyrönniemen Hiljaisuuden keskuksessa.

Vieremä tunnetaan myös aktiivisesta yritystoiminnasta. Suurimpana työnantajana on kansainvälisestikin tunnettu Ponsse Oyj. Maitoa tuotetaan neljänneksi eniten kuntakohtaisesti koko Suomessa.

Jokaiselle vieremäläisellä on oma lehmä, sillä lehmiä on enemmän kuin asukkaita. Elinvoimainen maatalous luo mahdollisuuksia ja pitää myös kylät vahvoina.

Avoimet työpaikat
  • 21.4.2017 9:12

    Tuotantotyöntekijä Vieremälle, Go On Kuopio, Iisalmi, Haku päättyy: 30.04.2017, kokoaikatyö, Kesto: 6 - 12 kk, mahdollisuus pidempikestoiseen työsuhteeseen
    Haemme asiakkaallemme TUOTANTOTYÖNTEKIJÄÄ Vieremälle! Työtehtänä on pääasiassa katkomakoneenkäyttöä kaapeli- ja johdinsarjojen valmistuksessa. Hakijalta edellytämme: - oma-aloitteisuutta ja halua oppia uutta - ATK osaamista - hyvää fyysistä kuntoa Eduksi katsotaan: - kokemus Komax katkomakoneiden käytöstä - trukilla ajotaito - kone -ja tekniikka-alan tuntemusta - aikaisempi kokemus metallialalt...